Eftertanke……att reflektera över drottningar.


blue_angel.gif      

Berättade för en mycket kär väninna om ”Dagens lärdom” ett av mina inlägg som handlar om att en groda alltid är en groda, oavsett hur du kysser den och att samma sak gäller för den som vill finna sig en prinsessa…Då sa hon att prinsessor alltid kan bli  drottningar!

Det tyckte jag lät väldigt intressant!!!

Så jag vill försöka utveckla den teorin på mitt vis, här och nu…Det låter storslaget och pampigt, därför blir min första reaktion klart blyghet…skulle jag kunna bli en drottning?  Alla som  tror att jag ska leta upp en riktig kung, óch gifta mig till denna titel, är nu och gräver i mossan…fel,fel och fel!!!

Att bli en drottning måste mer innebära att jag ska se mitt värde…gräva fram mig själv ur mossan däremot…sträcka på mig…bli stolt över den jag är och blivit som människa och kvinna…låta gammalt dåligt dö och föda fram denna nya värdighet, som då får ha symbolen DROTTNING.

Låter det som vansinne?

Storhetsvansinne?

I alla tider har människan använt sig av symbolik för att se, förstå och tolka. Symboliken blir ett verktyg. Kanske är det lättare att relatera med detta ovärderliga verktyg. För som vi alla vet så är Jantelagen med oss i bakfickan. Påminner oss om att vi inte ska tro vi är något. Vi ska inte ta för mycket plats heller. För då tror vi verkligen vi är något…Och flickor och kvinnor, får inse att pojkar och män brukar höras mer och ta större plats (givetsvis inte alla)…samtidigt ska varningen ljuda om avundsjuka för den som lyckas ta för sig och få gott resultat med avkastning…Så skriver jag om att bli drottning…Hm!!!

Fast det skulle vara skönt att kasta bort den lilla osäkra flickan helt, hon med dåligt självförtroende, hon som glömmer hur hon kämpat med sanningens svärd….kanske är titeln drottning inte allför långt borta, trots allt! Dessutom är det ju gott att ha en stor portion ödmjukhet med sig, så inte storhetsvansinnet sätter in…Att ge sig själv egen respekt och god självkänsla är ju inte att förväxla med egoism…Egoism är något helt annat.

Jag brukar säga att det finns två som behöver snacka med varandra, och det är Egon (egoisten) och Sam (samvetet)… Men se det är faktiskt ett helt annat inlägg, och hör inte hemma här.

…Så nu är det dags att väcka drottningen, eller vad tycker du?

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Secret is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu