Dagens lärdom…


En groda är alltid en groda, hur mycket du än kysser den…detta är väldigt viktigt att komma ihåg!

Endast i sagan förekommer detta mirakel…verkligheten är på annat vis…ändå pågår detta hoppfulla kyssande var eviga dag.

Så om du letar efter prinsen,  leta rätt från början, ty grodor blir aldrig prinsar hur mycket du än kysser dem. Samma sak gäller i sökandet efter prinsessan, om hon inte känner ärtan från början, så dumpa henne. Då är det bara en ragata du funnit och henne kommer du inte kunna varken fostra eller förvandla…

En skitstövel är alltid en skitstövel och det är ett mycket otacksamt jobb att försöka förvandla en annan människa till något bättre än vad den egentligen är.

All förändring kommer inifrån, visserligen med hjälp från händelser utifrån, men den egna viljan måste finnas där…tro inte du ensam kan göra underverk med andra om de inte samverkar till 110 %.

Så regeln lyder:

* att göra groda till prins går inte!!!

* inte heller ragata till prinsessa!!!

Spelar ingen roll hur duktig just du än är, eller om du älskar honom/henne aldrig så mycket så kan inte en katt bli en uggla heller, hur mycket du än klappar och kelar…

Så många tråkiga och destruktiva förhållanden som skulle kunna undvikas om vi föddes med dessa insikter från början och slapp gå den hårda vägen som alltid sker genom lärdom…fast vissa föds kloka från början…och det är ju skönt!  Så ingen bitterhet i det, bra att vissa slipper det elände dåliga relationer innebär.

Så dagens lärdom får bli en tankeställare till en eller två.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar


Secret is proudly powered by WordPress and themed by Mukka-mu

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu